Професионален курс по Интериорен дизайн

 

Имаме удоволствието да Ви информираме, че първия курс, който започна през Април 2017-та, приключи успешно за 8 от 10 курсисти. Въпреки, че почти всички започнаха без никакви софтуерни познания, крайния резултат надмина очакванията както на участниците, така и на екипа на МОНБЛАН ДИЗАЙН.

Надяваме се през 2018-та година да имаме възможност за организиране на още един курс по ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН, както и тясно специализирани курсове по AutoCAD и 3Dstudio Max.

Очаквайте подробности до средата на Март, 2018-та.

От екипът на МОНБЛАН ДИЗАЙН

 

МОНБЛАН ДИЗАЙН е студио за дизайн и архитектура, което осъществява професионална дейност в тези направления вече над 10 години. През този период имахме възможност да работим по много интересни проекти, да натрупаме много опит и да наложим едно, считаме, високо ниво на качество в дизайна. Високата оценка на работата ни, която получаваме от нашите клиенти ни вдъхновява да работим все по-упорито и да се стремим към все по-висок професионализъм. Считаме, че това е в основата и на завишения интерес, на който се радваме през последните няколко години от страна на много млади хора, желаещи да се обучават и/или да започнат работа при нас. Същевременно много от тях притежават известна теоритична подготовка, но им липсва практическия опит. Всичко посочено ни мотивира да се ангажираме с една нова за нас инициатива – организиране на професионален курс по Интериорен дизайн. По-долу ще се опитаме да ви запознаем с нашата идея и искрено се надяваме тя да ви допадне, защото вложихме голямото си желание да предадем по възможно най-добрия начин своя досегашен опит.

 

За кого е предназначен този курс?

Курсът е предназначен за всеки, който счита за свое призвание Интериорния дизайн, разполага с поне базови познания за работа със специализирани софтуери и има желание да получи знания и усвои умения директно от експертите в практиката.

 

Какво ще научите?

Курсът по Интериорен дизайн се организира с изключително практическа насоченост и ще акцентира върху:

  • Обучение за работа със специализирани софтуери, използвани в интериорния дизайн – AutoCAD, 3Dstudio Max, Photoshop, Corel DRAW и др.

  • Работа с техническа документация – изготвяне на идейни  интериорни решения, „разчитане“ на проекти по части Електроинсталации, ВиК инсталации, ОВК и др., запознаване с някои от приложимите норми и нормативи в инвестиционното проектиране

  • Запознаване с етапите на работа при реализирането на един интериорен проект – от заснемането на помещенията, през целия етап на проектиране, представяне на проекта и неговото защитаване пред инвеститора, до самата реализация и въвеждане в експлоатация

  • Усвояване техниката на фотореалистично представяне на проектите, както и изготвяне на мултимедийни и презентационни материали

  • Усвояване „разумното“ използване на продуктите и материалите в интериорния дизайн – настилки, покрития, текстил, мебелни материали, мебелен обков и аксесоари, както и някой видове строителни и декоративни материали

  • Изготвяне на проекти за мебели и декорации в степен на готовност: директно за производство

Курсът ще включва реални казуси от практиката, много курсови задачи за самостоятелна и екипна работа, дискусии и разглеждане на реални проблеми и техните решения. Ние ще ви покажем не само как да използвате софтуера, но ще ви въведем в действителни помещения, ще ви срещнем с експерти от различни области, ще ви покажем как дизайнът оживява на практика и как от белият лист стига до завършения обект, накратко ще се докоснете до истинският необятен свят на интериорния дизайн.

 

С какви софтуери ще имате възможност да боравите?

Ще използваме най-често и масово използавите компютърни програми в интериорния дизайн, съвместими една спрямо друга – мощно оръжие за успех в ръцете на този, който ги владее.

AutoCAD– програма за 2Dи 3D чертане, която 90% от архитектите и дизайнерите използват.

3Dstudio Max–програма за триизмерно моделиране, фотореалистични визуализации, и компютърна анимация.

Photoshop– програма за обработване на растерни изображения – фотографии и видеопродукция, както и за обработка на 3D рендерирани изображения.

Corel DRAW– програма за 2D обработка на векторни изображения – често използвана в сферата на интериорния дизайн.

 

Каква е ползата от този курс?

Интериорният дизайн е една от динамично развиващите се професии, която в момента се радва на изключителен интерес както в България, така и в чужбина. Тази професия изисква обширни познания не само като теоретична подготовка, каквато дават различните учебни заведения, но и изключително практически познания по отношение предлаганите на пазара продукти в областта на мебелното производство, текстила, осветителните тела, санитария, подови и стенни облицовки, аксесоари, декорации и много други.

Програмата на подготвеният от нас курс ще акцентира именно върху практическата страна на интериорният дизайн и ще предостави възможност на всеки обучаващ се да се срещне и да се запознае с работата на партньорските фирми, с които работим; ще може да получи информация от експерти от мебелното производство, както и всяка друга сфера, предлагаща продукти за интериор.

Ще придобиете професионална подготовка в сферата на интериорния дизайн не само теоритично, но и на практика, в реална обстановка. Ще познавате продуктите и материалите, предлагани в момента на пазара, така че всеки ваш проект да бъде не само уникален, но и изпълним.

Всеки успешно завършил курса ще получи сертификат на български и английски език.

И не само това - първите завършили обучението с най-високи резултати ще бъдат поканени да станат част от екипа на Монблан Дизайн.

 

Кои ще са лектори?

Водещ лектор ще бъде арх. Петър Костов – основател и управител на Монблан Дизайн. Арх.Костов завършва специалност Промишлен дизайн в Технически университет Варна през 2001год. и през следващите няколко години е преподавател в същия университет като води упражнения по Компютърна анимация чрез използване на 3Dstudio Max. През 2005г защитава на факултетно ниво дисертация на тема: „Тримерните компютърни визуализации – задължителен елемент на идейната фаза на инвестиционния проект“. В периода 2001-2005г участва с доклади в различни научни конференции в страната. През 2014г завършва специалност Архитектура във ВСУ, а от 2016г притежава пълна проектантска правоспособност. През своя 16 годишен професионален стаж в областта на дизайна получава отличия в различни конкурси (приз „Баня на годината“ на „Идеал Стандарт“, награда в конкурс за проект на фонтан в гр.Каварна и др.), негови проекти са публикувани в списание Идеален дом и редица специализирани уеб сайтове.

Гост лектори по отделните теми ще бъдат както преподаватели от различни университети, така и експерти от утвърдени на пазара фирми за производство на мебели, както и на експерти оторизирани от водещи производители на текстил, облицовки, осветителни тела и др.

-----------------------------------------------------------------------

Очаквайте подробности до средата на Март, 2018-та.