Те не трябва да са само начин да запълните празните стени в жилището си, а по-скоро да бъдат основен фокус в дизайна на стаята. Без значение какъв стил сте избрали за вашия дом, има тапет, който идеално да му подхожда и да допълва дизайна му.
Защо да заложите на тях в жилището си? Те са приятни на допир, не се цапат лесно и са красиво допълнение към интериора. Ето още няколко причини защо да изберете тях:

Могат да скрият несъвършенства и неравности

Тапетите са отличен начин да запазите стените безупречни, но освен това са и идеалното средство, с което да прикриете пукнатини или други проблеми. Ако не искате да ремонтирате жилището си за пореден път, но все пак трябва да прикриете несъвършенствата в някои стаи, заложете на такъв, който едновременно да ги скрие и да обнови облика на помещението.

Тапетите – актуални или отживелица?

Издръжливи са 

Те са много по-издръжливи от боята. Тя се лющи и лесно може да промени първоначалния си вид и да загуби блясъка си. Правилно залепените тапети издържат с години, без да е необходимо да се подменят. Поддръжката им също е лесна, тъй като повечето от тях са устойчиви на прах и вода. 

Съвременните тапети са много по-издръжливи от преди. Външната им страна най-често е направена от винил, което ги прави лесни за почистване. Малко вероятно е да се надраскат или разкъсат.

Тапетите – актуални или отживелица?

Те са акцент

Независимо дали става дума за цяла стена, част от нея или само кът, тапетите могат да създадат отличителна черта на дизайна във вашия дом, както и доста фокусна точка във вашето пространство.

Акцентната стена е един от най-лесните начини да постигнете въздействащ ефект в дома си и да добавите малко креативност. Включването на тапет върху една от стените добавя характер, чар и индивидуалност, точно както оригинално произведение на изкуството.

Вижте различни интериорни решения с тапети:

Тапетите – актуални или отживелица?

Разгледайте нашите идеи за интериорни решения, които ще ви вдъхновят за следващата промяна.