Американският архитект Франк Лойд Райт е новаторът открил кухненските острови през 30-те години на миналия век. По-късно телевизионната готвачка Джулия Чайлд ги популяризирала в своето готварско шоу и през 80-те, кухненските острови станали абсолютно универсални за изискания, съвременен и модерен дом.

Чудесно е да имаш остров в кухнята си – много домакини си мечтаят за това. От гледна точка на функционалността – това означава повече възможности за съхранение в добавка към шкафовете и понякога – дори  допълнително пространство за готвене. За децата е отлично място да прекарват време с мама докато тя готви или да си пишат домашната.

Когато обзавеждаш своята кухня, преди да се хвърлиш към първия ефектен вариант, трябва да помислиш за твоите собствени нужди. Дали имаш нужда от повече място за продуктите? Дали се нуждаеш да скъташ вътре удобства като хладилен шкаф или микровълнова фурна?

Или просто искаш акцент, който да направи кухнята ти по-привлекателна? Разгледай снимки на кухненски острови за да откриеш идеи за декорация, дизайн, цветови схеми и осветление.

Кухнята е сърцето на дома, а островът е сърцето на много кухни. Край него можеш да посръбваш кафето си сутрин, да обядваш на крак или вечер да се събереш със семейството си. Освен всичко това, той дава възможност да демонстрираш стила си, да изразиш себе си.

Разнообразието от острови е огромно – безброй уникални и красиви възможности. Може да е драматичен  – в крещящо оранжево, топъл и успокояващ в разнообразие от дървесни тонове, или боядисан в страхотен нюанс на изумрудено. Развихри въображението си с твоя остров!

Островът в кухнята